A fához drótozott kutya

Az egész országból várjuk állatvédők, állatmentők, menhelyek, állatotthonok szabad felhasználású sajtóanyagait, híreit, felhívásait az allatvedelem.magyarorszagon@gmail.com-címen.

Az alábbi kutyamentés történetét a Nyíregyházi Állatbarát Alapítvány juttatta el hozzánk:

Egy bő hét telt el a legutóbbi nagyobb lélegzetvételű mentőakciónk óta, és ismét szembe találkozhattunk az emberi nemtörődömség ékes példájával.
2012. június 28. Az Állatbarát Alapítványhoz telefonos bejelentés érkezett. A bejelentő az ügyeletes kollégával a következő tényeket osztotta meg: Nyíregyházán, a Szilvavölgy lakópark közelében fekvő, elhagyatott földúton egy fához dróttal van kikötve egy kutyus. Azonban a segítségünket kéri, mivel a kutya morog(természetesen), és nem nézi jó szemmel az emberek közeledését.
Mentős kollégáink a helyszínre érkezve segítettek a szerencsétlenül járt állaton, kimentették a vastag drót szorításából. ( a volt gazdi azért nagyon figyelmesen még egy tál vizet is ott hagyott a kutyának, nehogy kiszáradjon ebben a jó időben…)
Cora, a körülbelül 2 éves, keverék szuka kutyus a Csatorna utca 2. szám alatti Állatotthonba került, biztonságba, gondoskodó kezek közé.
Reméljük az idő múlásával az emberekkel is megbékél(már a pórázt is elfogadta), és hamarosan megérti, hogy nem minden ember közeledik hozzá bántó szándékkal.

Sokakban felmerülhet az a kérdés, hogy miért is nem teszünk feljelentést a volt gazda személye ellen. A lehetőség adott, azonban az ehhez hasonló esetekben nagyon nehezen bizonyítható a bűncselekmény elkövetése.
Ezért arra kérjük a lakosságot, hogy ha azt észlelik, hogy valaki éppen kirakja, kiköti, vagy egyéb módon bántalmazza négylábú társát, kérjük, lehetőség szerint jegyezze fel a gépkocsi rendszámát, mert ez az adat kiindulópontot adhat a későbbiekben a felelőtlen gazda felkutatására.

Köszönjük!

About these ads

About allatvedelem.com

Minden, ami állatvédelem, állatmentés, menhelyek, állatvédő szervezetek, segítség, elveszett, talált állatok...

MINDEN hozzászólást örömmel fogadunk:

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s

Követem

Értesítést küldünk minden új bejegyzésről a megadott e-mail címre.