Hihetetlen, de igaz – Több napja a tetőn élt egy kutya!

Az alábbi hihetetlen történettel a Nyíregyházi Állatbarát Alapítvány örvendeztette meg a honlapunkat. Igen, örvendezni is van ok, annak ellenére, hogy Dodó kutya története könnyen tragikus véget érhetett volna, és kalandjai igen elgondolkodtatóak... [Ha állatvédőként dolgozol, te is vedd fel velünk a kapcsolatot, küldd el híreidet, felhívásaidat az allatvedelem.magyarorszagon@gmail.com-ra]

Dodó, a tetőn élő kutya története – Állatbarát Alapítvány

2012. június 19-én az Állatbarát Alapítvány ügyeletes telefonszámára a Nyíregyházi Katasztrófavédelmi Kirendeltség bejelentést tett, és egyben segítséget kért mentős kollégánktól. A bejelentés alapján, a Huszár-soron, egy kétemeletes épület felső szintjén egy kutya már 4. napja bezárva, étlen-szomjan tengődik.

A helyszínre érkezve kiderült, hogy a kutyus nem egy lakásban éldegél, hanem több napja az épület tetején „raboskodik”, kitéve az időjárás viszontagságainak, gondoskodó kezek védelmétől távol.

A Katasztrófavédelem kollégái szakszerű közbelépéssel megoldották a magára maradt eb földszintre hozatalát, ügyeletes kollégánk pedig azonnal a Csatorna utca 2. szám alatti Állatotthonba szállította, és ellátta. A kutyust Dodónak neveztük el, körülbelül 8 éves, keverék kan. Dodó általános állapota kielégítő, azonban állatorvosi vizsgálaton is átesik, mivel kisebb sérülések tarkítják a testét. Az átéltek ellenére az emberek felé bizalommal közeledik, örül a legkisebb, legkevesebb kedves szónak és érintésnek is.

Egyetlen egy kérdés merül fel ilyenkor az állatvédő ember fejében, hogy hogyan, miképpen lehetséges ez? Hogy, hogy senkinek nem tűnik fel, hogy egy kutya a tetőn él több napja, hogy ha pedig észre is vették, hogy képesek egy szó nélkül továbbhaladni? A helyi lakosság természetesen semmit nem tudott az esetről nyilatkozni, senki nem tudott magyarázatot adni arra, hogy a kutya egyáltalán hogyan juthatott fel az épület tetejére, ahonnan kosaras daru segítségével kellett lementeni, amiből egyértelműen kiderül, hogy lépcsőn, önszántából biztos nem sétált fel a tetőre!?

Reméljük Dodó minél hamarabb megtalálja új gazdiját, és szabadon rohangálhat majd egy kertes ház nagy udvarán, a féltő gazdi, óvó tekintetétől kísérve!

Ezúton szeretnénk megköszönni a Katasztrófavédelem közreműködő munkatársainak segítségét, magabiztos fellépését és nem utolsó sorban állatszeretetüket!

About these ads

About allatvedelem.com

Minden, ami állatvédelem, állatmentés, menhelyek, állatvédő szervezetek, segítség, elveszett, talált állatok...

MINDEN hozzászólást örömmel fogadunk:

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s

Követem

Értesítést küldünk minden új bejegyzésről a megadott e-mail címre.