Állatvédők tüntettek a foci-EB miatti ukrán állatirtás ellen szombaton – Aktion Fair Play 2012

Európa szerte állatvédők ezrei vonultak az utcákra, hogy kifejezzék tiltakozásukat az Ukrajnában zajló kegyetlen állatirtás ellen. Mint korábban írtuk, a futball-EB-re készülő ukránok Kijev utcáit igyekeznek megtisztítani a kóbor kutyáktól úgy, hogy halomra ölik őket.

Aktion Fair Play - tüntetés. Budapest, 2012. (MTI-fotó: Szigetváry Zsolt)A módszerek között a mobil krematóriumtól a méregig minden megtalálható. A hírek szerint sok állatot elevenen égetnek el, a mérgeket pedig egyszerűen kihelyezik az utcákra, terekre. Ennek eddigi legsúlyosabb következménye, hogy egy kétéves kislány meghalt a játszótérre kihelyezett méreg miatt.

Ez ellen a felelőtlen, kegyetlen eljárás ellen tiltakoztak az állatvédő szervezetek, valamint civil állatbarátok 2012. március 31-én, szombaton délután a Deák Ferenc téren, Budapesten. A tüntetésen az Állatvédelem.com is jelen volt.

A magyar sajtó kevésbé foglalkozott az üggyel, de példaértékű a németek összefogása. Az alábbi videón túlnyomórészt a németországi városokban zajlott tüntetéseken készült felvételek láthatók:

Csatlakozz hozzánk a Facebookon! facebook.com/allatvedelemcom

About these ads

About allatvedelem.com

Minden, ami állatvédelem, állatmentés, menhelyek, állatvédő szervezetek, segítség, elveszett, talált állatok...

3 comments

  1. Ila Magdolna

    A legkönnyebb azokat bántani,akiknek még védekezni sincs esélyük!

  2. Ors

    teljesen egyetértek az előttem szólóval, ez sajnos az egész nemzetet minősítette, jól elintézték maguknak.. ők a legnagyobb állatok, dehát mindenki tudja, h az emberek azok:S a leghűségesebb társunk már évszázadok óta a kutya, és ezt voltak képesek tenni velük, elárulták őket.. szégyellje magát mindenki, aki ebben benne van, egy tetves focigála miatt..!!!

  3. JAKAB JUDIT

    szerintem ne panaszkodjon a magyar ember, hogy a külföldiek rossz véleményt alkotnak róluk.a magyar emberek többségét sajnos nem érdekli az állatvédelem.vagy gyávák ahhoz,hogy tegyenek valamit!le a kalapal a németek előtt a kutyamészárlás elleni tüntetésekért!iszonyatos az, hogy 2012-ben,,,civilizáltˇemberek ilyet tesznek a legjbb barátjukkal:a kutyával.megér ennyit a hülye foci EB?annak a féleszű embernek aki ezt kitalálta,van arról fogalma,mit tesz?milyen érzéseket vált ez ki sok emberből?többek közt belőlem is.UNDORODOM azoktól az emberektől,akik ilyet tesznek egy állattal,mélyen megvetem őket,és bár morbidan hangzik,de az ilyen emberekkel ugyanazt megcsinálnám,amit ő a kutyával.nem csodálom ha az emberek már nem biznak egymásban.:én rengeteg emberben csalódtam,DE KUTYÁBAN MÉG SOSEM!KUTYÁBAN MÉG SOHA!!!!!!!!!!!HA TEHETNÉM,ÁLLATMENHELYET NYITNÉK,ÉS AZ ÖSSZES KÓBOR KUTYÁT BEFOGADNÁM A VILÁGON!MERT ÉN EGY KUTYÁÉRT BÁRMIT MEGTENNÉK!MERT HISZEK ABBAN,HOGY UKRAJNÁVAL ELLENTÉTBEN NEM MINDENKINEK JELENTENEK TERHET A KÓBOR KUTYÁK!

MINDEN hozzászólást örömmel fogadunk:

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s

Követem

Értesítést küldünk minden új bejegyzésről a megadott e-mail címre.